Bliv Brandmand

I Beredskab 4K har vi fuldtidsbrandfolk, deltidsbrandfolk og Frivillige

Sådan bliver du brandmand

Der er flere måder, hvorpå du kan blive brandmand. Du kan aftjene værnepligt hos beredskabsstyrelsen, hvor man bliver uddannet brandmand, eller man kan søge om at blive optaget som frivillig- eller deltids brandmand. I så fald tager man uddannelsen i sin fritid.

Uddannelsen til brandmand består af en grunduddannelse og funktionsuddannelse.

Læs mere på Bliv Brandmand Nu.

 

Frivillig brandmand

At være frivillig brandmand betyder, at man arbejder frivilligt ved siden af sit almindelige fuldtidsarbejde og er ulønnet når man agere som frivillig. At være frivillig brandmand er for dig, der har interessere for brandvæsen spændende uddannelse og det at yde en samfundsmæssig indsats. Som brandmand er det centralt at man er en teamplayer.

Hvilke opgaver løser man: De frivillige aktiveres ved længerevarende indsats og større ulykker, hvor der er brug for ekstra hjælp, afløsning, specialmateriel eller lign. De frivilliges opgave er ligeledes at støtte det operative beredskab med opgaver indenfor en lang række områder såsom: klimaindsatser, brand Logistik, ledelsesstøtte, værdiredning mm.

Derudover løser de frivillige mange opgaver omkring førstehjælp samt støtte til afvikling af arrangementer i kommunen, som også er med til at styrke det sociale sammenhold i frivillig styrken.

Beredskab 4K søger pt. ikke nye frivillige.

 

Deltidsbrandmand

Størstedelen af brandmændene i Danmark er deltidsansatte brandmænd.

At være deltidsbrandmand vil sige, at man er villig til at forlade familien midt i aftensmaden eller forlade arbejdspladsen midt i arbejdstiden for at kunne hjælpe til i tilfælde af brand eller andre katastrofesituationer.

Deltidsbrandmænd er almindelige mennesker, der passer job ved siden af deres passion for at hjælpe brandvæsenet, når der er behov. Jobbet er aflønnet, men man skal se det om en ekstra indtægt og ikke et primært job.

For at blive deltidsbrandmand skal du bo og/eller arbejde indenfor 4-5 minutters afstand af din lokale brandstation, så du altid er klar til at rykke med ud på indsats.

Vores brandstationer i Høje Taastrup har deltidsbrandfolk som er ansat af Falck, hvorved hvorved henvendelse rettes direkte til Falck.

 

Fuldtidsansat

At være fuldtidsbrandmand vil sige, at jobbet som brandmand er ens primære erhverv.

Beredskab 4K har fuldtidsbrandfolk på station Greve og Station Høje Taastrup. Dette personale er ligeledes ansat af Falck hvorved henvendelse rettes direkte til Falck.