Fælles er vi stærkere!💪 5. opslag i RBD fortællingen Vi er…

Fælles er vi stærkere!💪
5. opslag i RBD fortællingen

Vi er stolte over at kunne være med til det hidtil største udbud på brandsprøjter! 🚒
Når flere beredskaber går sammen om et sådan udbud skaber det flere muligheder
vi glæder os derfor meget til det videre arbejde i vores fælles projektgruppe hvor de gode brandfolk fra Falck Danmark også er med. Den kommende sprøjte skal stå på Falck Greve og der er vigtig at de som skal bruge køretøjet til hverdag også er den del af denne proces.

Læs mere om udbuddet på Danske Beredskaber
https://www.facebook.com/Danske.Beredskaber/posts/2014756238676843

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.Danske Beredskaber

For 120 millioner kroner brandsprøjter

Danmarkshistoriens hidtil største udbud på brandsprøjter skydes i dag i gang, når en sammenslutning af kommunale beredskaber udsender udbudsmateriale og dermed tester prisen på automobilbrandsprøjter.

Op til 45 stk. nye, funklende brandkøretøjer forventer de deltagende beredskaber at skulle hente hjem, og den samlede sum anslås derfor også at kunne ryge op på svimlende 120 mio. kr.

”Udbuddet her er et rigtig godt billede på, hvordan en løs tanke og en indledende snak mellem nogle beredskaber i Danske Beredskaber, faktisk kan ende med et fælles projekt af den her størrelse og seriøsitet”, siger teamleder Jesper Hansen, Østjyllands Brandvæsen. Han har været en af de bærende kræfter i at få udbuddet endeligt på plads. ”Beredskaber fra hele landet er med, og der har også været talt med flere, som bare ikke lige havde behovet nu. Jeg tror at det her kan blive det første af flere eksempler på, at samarbejdet på tværs af beredskaberne bliver udvidet på endnu flere fronter.”

Ud over at sikre en rigtig pris, er der i udbudsmaterialet også lavet kravsspecifikationer, der tager højde for de kommende opgaver og udfordringer, som beredskabet kommer til at stå overfor, samt tilpasning til de regler der gælder for vægt, højde mv. i forhold til fx indkørsler og arealer ved moderne byggeri, så køretøjerne kan bruges til indsatser alle steder.

Udbudsmaterialet forventes at blive fordelt til rigtig mange interesserede producenter, både i Danmark og i Europa, også leverandører, der ikke hidtil har været kendt i Danmark.

Følgende beredskaber deltager i fællesudbuddet:
• Østjyllands Brandvæsen
• Beredskab & Sikkerhed
• Brand & Redning MidtVest
• Midtjysk Brand og Redning
• Trekantområdets Brandvæsen
• Beredskab Fyn
• Beredskab 4K
• Nordsjællands Brandvæsen
• Vejle Kommune

Se udbudsbekendtgørelsen her: https://ted.europa.eu/udl…

Link til original Facebook post: https://da-dk.facebook.com/beredskab4k/posts/481538816587868